top of page

MinneordTorsdag 16.juni 2022 reiste vår kjære misjonsleder Gunnar Enok Nilsen hjem til himmelen, etter kort tids kreftsykdom. Savnet er allerede stort, men familien så gjennom hans utrolige ro helt siste åndedrag, at han har det godt nå.

Gunnar Enok har levd et liv det står stor respekt av, og strukket ut sine omsorgsfulle hender lang utover sin egen familie og landegrenser. Han har vært engasjert i ulike verv i New Life Mission - Aid helt fra starten i 1978, og har vært misjonsleder siden år 2000. Dette gjorde han i tillegg til å drive aktivt som tømrermester med over 100 ansatte på det meste. De siste 10 årene har vi hatt gleden av at han har viet all sin tid til misjonen. 28.januar 2018 mottok han Kongens Fortjenstmedalje for sin innsats i New Life Mission - Aid.

Gunnar Enok har benyttet enhver mulighet i både jobb- og privatliv for å fortelle om de foreldreløse barna som trenger en mamma og pappa. Uavhengig om han har vært i samtale med forretningspartnere, bekjente eller i kirkesammenheng har han utfordret menneskene rundt seg til å sette kjærlighet ut i handling. Han har en formidlingsevne som rører ved de fleste, og hans brennende engasjement har smittet over på mange rundt han.

Takk for alt du har gjort og betydd for barn, ungdom og voksne, familier og enker i Kenya, Øst-Europa og Latin-Amerika gjennom 44 år, Gunnar Enok. Takk for at du har vært en så engasjert og omsorgsfull misjonsleder, som har behandlet både givere, frivillige, samarbeidspartnere, ansatte og styremedlemmer med stor respekt og ydmykhet. Du har hatt en tjenende holdning hele veien, og vært involvert i alt fra store avgjørelser til å samle inn klær og nødvendig utstyr. Du har utvist en enorm arbeidskapasitet, og ofret mye av din egen fritid for å hjelpe andre rundt deg. Du var alltid den siste som dro fra kontoret eller fra lessing av trailere med nødhjelp. Du har et forbilledlig tjenersinn, er svært gavmild og raus, og er en handlekraftig og idérik organisator og leder.

Din utrettelige innsats og brennende iver har endret livet til flere tusen mennesker, og vi har ikke tall på hvor mange som kaller deg “Pappa Gunnar”. Det rører oss dypt. Du har gjort alt som har stått i din makt for å utføre New Lifes slagord, og som også har blitt ditt personlige motto; “Love is action! Kjærlighet er handling!”

Takk for alt, og på gjensyn. Vi skal fortsette på den viktige veien du har tråkket opp for oss, og gjøre vårt beste for å ivareta ditt enorme fotavtrykk.

- Styret og ansatte

Comments


bottom of page