top of page

Valget i Kenya


VALG I KENYA: Opptøyene i Kenya har ført til både vold, uroligheter og økte matvarepriser i landet.

Som dere kanskje kjenner til, var det presidentvalg i Kenya den 8. August. Dette valget ble kjent ugyldig av høyesterett på grunn av store avvik i stemmeopptellingen. Lederne for opposisjonen og tilhengerne av disse protesterte mot det ugyldige valget, noe som førte til store opprør blant befolkningen over hele landet. De ansatte på Ebenezer har rapportert om at over 100 mennesker har blitt drept under opptøyene rundt omrking i landet, og barn helt ned i 6 mnd alder har blitt slått i hjel. Dette er en forferdelig situasjon. Opptøyene har i tillegg til vold og død forårsaket at matvarepriser stiger enormt, noe som igjen har ført til at sult og helseproblemer har spredt seg over hele landet. Blant annet har sykepleierne på de offentlige sykehusene i Kenya startet en streik i protest for de store helseproblemene som har oppstått, en streik som nå har vart i over hundre dager! Dette er krise og betyr at befolkningen over store deler av landet ikke har tilgang til sykehus og helsesenter. Mange mennesker lider på grunn av dette dette, og det fører også til at mange dør på mangel av behandling.

Nær 100% prisøkning

Matvareprisenes voldsomme stigning skyldes både urolighetene etter valget i tillegg til en stor tørke i landet. For mange av basisvarene har det vært en stigning på nesten 100%! Ebenezer New Life Centre har et stort matbudsjett, og bare på barnehjemmet lages det over 3500 måltider mat hver eneste dag, 365 dager i året! Vi trenger virkelig din støtte til innkjøp av mat og andre nødvendige artikler som matolje, sukker, toalettsaker etc.

Vil du være med å fylle matvarelagret? Love is action! Kjærlighet er handling! Vi trenger din hjelp for å gi alle disse foreldreløse barna mat, fred og kjærlighet.

Det skal holdes nytt valg i slutten av oktober og situasjonen er veldig spendt. Det er store politistyrker og militære satt inn for å holde ro og orden, men dette gir også stor usikkerhet og skremmer folk, og flere er allerede blitt drept i sammenstøt med disse. Vær med å be om fred for Kenya og valget som nå ligger foran.

bottom of page