top of page

Skole som kjemper for de foreldreløse!


HÅP OG MULIGHETER: Ebenezer i Kenya hjelper foreldreløse barn, ved å gi de mat, skole og masse kjærlighet. Se video fra arbeidet, og hør misjonsleder Gunnar Enok Nilsen fortelle mer i siste halvdel av programmet.

New Life har et sterkt fokus på skole og utdanning. Ebenezer i Kenya er et stort prosjekt som blant annet består av barnehjem og flere skoler. Det har hatt stor betydning for flere tusen barn.

Når vi spør barna på Ebenezer hva de ønsker å bli når de blir voksne, så svarer de: "Jeg vil bli lege." Eller "Jeg vil bli pilot". De foreldreløse barna har nå store drømmer for fremtiden, og de gjør så godt de kan på skolen for å klare å oppnå dette. For bare en stund siden ble de kanskje forlatt av sine foreldre, og hadde ikke noe håp lenger. Men nå har håpet kommet tilbake! New Life og Ebenezer-prosjektet har gitt de en ny start. Sammen med våre faddere, partnere og givere har vi bygd opp flere skoler i Afrika. Noen i mer tettbebygde strøk, andre i totalt avsidesliggende forhold hvor man bruker mange timer til nærmeste tettsted. Skole er spesielt viktig på slike steder hvor det ikke ellers finnes noe skoletilbud.

For bare en stund siden ble

de kanskje forlatt av sine foreldre,

og hadde ikke noe håp lenger. Men nå har håpet kommet tilbake!

Resultater

Det er viktig for oss å vise resultatene av arbeidet til de som står med oss. Når man er med på et prosjekt og gir sin støtte, ønsker man å se at midlene virkelig går til det man gir til. Gjennom våre kanaler deler vi reportasjer, dokumentarer og videorapporter som viser at hjelpen kommer frem. Ikke bare kommer hjelpen frem, men vi kan også vise til barn og unge som virkelig har fått gode resultater. Mange av barna som har gått på Ebenezer har gått videre til høyere utdanning og er i dag lærere, leger, sykepleiere, osv. Vi har også elever som måler seg med de beste i landet, og for litt siden mottok Jennipher stipend til å gå på skole i USA. Hun ble rangert som den beste kandidaten av flere tusen elever.

STORE BOARDS: Langs veiene i Kenya henger det store plakater med bilde av Jennipher med teksten: "Våre fremtidige ledere."

IVRIGE ELEVER: Elevene på Ebenezer er svært takknemlige for at de får gå på skole.

 

Hvordan være med

Du kan direkte støtte skolearbeidet vårt slik:

Send SMS "NL SKOLE" til 2468 og gi din gave på 300,-.

Gaven belastes din telefonregning.

Du kan også gi på andre måter:

Takk for din støtte!

bottom of page