top of page

Historien om Sarah fra HomabaySarah er en av mange tusen multihandicappede i Homabay County i Kenya. Hun er døvstum, har problemer med å gå, og er svak i hendene sine.

Sarah har ikke sagt et eneste ord siden hun ble født for elleve år siden. Og mammaen hennes som er alenemor, tror at det er noen årsaker til datterens funksjonshemminger.


Da hun var fire dager gammel oppdaget foreldrene at hun var født med tenner. Men istedenfor å kontakte en tannlege eller en barnelege, bestemte de seg for å gå til en kvakksalver, en «tradisjonell» doktor i landsbyen. Denne kvakksalveren trakk ut babytennene, noe som førte til massiv blødning og smerte. Moren tror at Sarahs hjerne ble skadet av de sterke smertene, og at dette har ført til at hun ble døvstum.


Sarah forsøkte så godt hun kunne å takle døvheten, og hun begynte å gå som enhver normal baby ville gjøre. Da hun var ett år, fikk hun feber og ble lagt inn på sykehuset. Dessverre var det en student som behandlet henne, og man tror at hun ble injisert med en overdose kinin, som også kanskje var gått ut på dato. Etter den dagen ble Sarah svak og begynte å få problemer med å gå, og hun fikk også svakhet i hendene.


Sarahs liv hadde mange vanskeligheter, men moren mistet ikke håpet om en framtid for henne. Moren bestemte seg for å sende henne på skole i 2016. Dette var etter at faren hennes døde i 2014. Moren har bare tilfeldige jobber i forskjellige hjem og tjener for lite til familiens underhold. Sarah har tre søsken.


Fattigdom har blitt families største problem. Og Sarah kan ikke være på skolen konstant fordi mor ikke har råd til skolepenger og andre nødvendigheter. Det at hun bare er på skolen av og til, har ført til forsinkelse i hennes overgang til videre skole.

Og hun er forsatt i Pre-primary 2 (PP2), og det har hun vært helt siden 2016. Ett nivå hun skulle vært på allerede etter ett år.


Siden mars 2021 har det blitt stadig vanskeligere for Sarah. Da det nærmet seg tredje termin etter ferien i april, hadde ikke moren råd til skolepengene, og det hun ellers trengte for å dra tilbake til skolen. Dette gjør at hun nå er nødt til å være hjemme. Og det gjør vondt å se på at Sarah sitter hjemme mens de andre går på skolen.


Sarahs framtid er fremdeles usikker, men med den forventede støtten fra New Life Mission - Aid og partnerne, kan hun få en positiv forandring som kan føre til et godt liv i framtiden.


Vi i New Life Mission Deaf Aid, er fast bestemt på at Sarah skal få tilgang til utdannelse. Dette vil gi henne muligheter til å oppnå utdanningsmessig og sosial suksess, slik at hun kan bli et lykkelig, produktivt og uavhengig medlem av samfunnet. Vi tror at utdanning vil være avgjørende for Sarahs skjebne i livet – fra muligheter for deltagelse i arbeidslivet til levestandard. Hun trenger også en skikkelig medisinsk vurdering for å se om det kan finnes hjelpemidler for henne.


Som New Life Mission Deaf Aid, ber vi ydmykt om at New Life Mission - Aid og partnerne kan bringe en stop til Sarahs deprimerte liv. Gi en gave, slik at vi kan gi støtte direkte til Sarahs utdanning og derved gjøre en forskjell i livet til hele familien.


For at Sarah skal kunne få starte på skole og ha nødvendig utstyr vil det ha en kostnad på 4000 kroner.

Vil du være med og hjelpe Sarah? Merk gaven din "SARAH".
Comentarios


bottom of page