top of page
header_facebook_jul_v1.jpg

“O, jul med din glede og barnlige lyst vi hilser deg alle velkommen!”

Julefeiring betyr noe spesielt for barn og voksne i store deler av verden. Kenya er intet unntak! Julehøytiden er en tid barna på Ebenezer, på skolene og i slummen ser frem imot med stor forventning. I flere år har New Life sendt ekstra penger i desembermåned, slik at de barna vi har så kjær skal få en verdig julefeiring.


Tekst: Rebecca B. Espevoll


Jul på Ebenezer

På Ebenezer New Life Centre samles alle barna fra barnehjemmet og gateguttsenteret Tido til feiring. Over 1100 personer er ventet til årets feiring! Julemiddagen består av kylling, ris, poteter, grønnsaker, chapati og brus. Kylling er dyrt i Kenya, så dette er noe barna kun får servert ved svært sjeldne anledninger. Det samme gjelder brus. Du kan tro de gleder seg til dette!

Jeg har selv tre gutter mellom 3 og 9 år. De spiser ofte kylling flere ganger i uka og blir stadig invitert i bursdager hvor de får servert brus. For dem er denne maten derfor ikke ekstraordinær, men for barna på Ebenezer er dette måltidet et av årets høydepunkter. Tenkt på det! Så viktig er det altså at vi år etter år sender ekstra støtte i årets siste måned. Barna fortjener å slippe å bli skuffet, de fortjener kun det beste! Jeg må smile for meg selv når jeg tenker på de barna som har blitt en del av Ebenezerfamilien det siste året. For noen av dem vil det være første gang de holder sin egen brusflaske eller får vite hvordan kylling smaker. Tenk deg for en spenning og lykke!

Jeg beundrer stort de som skal forberede disse måltidene. For at alle barna, enkene og arbeiderne skal få julemiddag må rundt 600 kyllinger kjøpes, slaktes og tilberedes! Kyllingene ankommer nemlig ikke Ebenezer ferdig krydret i Prior-poser. Nei, de kommer hele, med nebb, fjær og klør. Kokkene gir jernet dagene i forkant, og gjør sitt beste for at enkene og de foreldreløse barna skal få en solid og eksklusiv festmiddag! Også videre i juleuka vil de få servert god julemat. Det blir brød istedenfor grøt til frokost, og litt ekstra godt til hvert måltid. Vi ønsker å gjøre som Han som julen handler om sa: «Se til de fattige og enkene i deres nød».

Det største høydepunktet i julen er nok likevel gavene. De som trenger det får nye skoleuniformer og sko. I tillegg får alle barna selv velge en personlig gave. Allerede tidlig i høst hadde de skrevet lange ønskelister. Det er ikke den nyeste mobiltelefonen eller en ny flatskjerm som står på listene deres, men nye klær, leker og andre praktiske småting de har behov for. Noen uker før jul drar barna i mindre grupper til byen Kisumu sammen med noen voksne, hvor de får kjøpe en personlig gave innenfor et fastsatt beløp. Etter å ha valgt årets julegave med omhu pakkes gaven sirlig inn og forblir innpakket til den skal åpnes på julaften. Etter julegavehandlingen får barna kjøpe sin egen mat, og det kan du tro er stas! De fleste velger pommes frites og brus, og gleden er til å ta og føle på. For oss kan dette virke som en liten, hverdagslig hendelse, men for de fleste av disse barna er dette årets høydepunkt og en hendelse helt utenom det vanlige. For noen av dem er det kanskje første gang de er på et kjøpesenter.Jul i slummen og i landsbyene 

Vi ønsker ikke å gjøre forskjell på barna vi hjelper, så vi sender også penger til julefeiring til barna i Kariobangi-slummen, Maseno og Kitui, samt til gatejentene i programmet «Gold in the slums, diamonds in the dust». Vi vet at Heidi, Turhposa og James Ayuko strekker seg til sitt ytterste for å lage i stand fest for gatejentene og barna på skolene vi driver sammen, og at de gjerne også inkluderer søsken og foreldre. De har alle tre et stort hjerte som rommer mange, og i julehøytiden blir dette hjertet ekstra stort!


Årets julegave

Å skulle kjøpe inn julemat, drikke, godteri, gaver, skoleuniformer og sko til alle disse barna er en enorm utgift for New Life. Beløpet øker for hvert år fordi både antall barn og matprisene øker. Bare en komplett skoleuniform med tilhørende sko koster ca. 500 norske kroner. Ganger vi det med over 1.000 barn, blir det snakk om mye penger. Vi er imidlertid overbevist om at dette er en viktig investering og vi ønsker å gi barna denne årlige gleden. De fleste av disse barna har ingen foreldre eller familie å dra hjem til i jula, så da skulle det bare mangle om ikke vi, som er deres nærmeste familie, gjorde litt stas på dem! Disse barnehjertene fortjener å bli rørt!

Ønsker du å være med å gi barna en minnerik julehøytid er vi svært takknemlige for din julegave!

 

send NL JUL til 2468 (300,- trekkes fra din mobilregning og går til årets julefeiring på Ebenezer New Life Centre)

Kontonummer: 7874.06.55867 (Merk: JUL)

VIPPS: 10306 (Skattefradrag samt ditt navn registreres ikke)

bottom of page